High Flyers Terriers
Recreation / Pets

Hoe weet ik zeker dat mijn kind veilig is op de trampoline?

Er zijn steeds meer trampolines te vinden in achtertuinen in Nederland. Trampolines kunnen echter zeer gevaarlijk zijn en kinderen kunnen ernstige verwondingen oplopen wanneer de trampoline niet voorzien is van de juiste veiligheidsmaatregelen. In dit artikel zal ik een aantal tips geven die gebruikt kunnen worden om te veiligheid van uw kind aanzienlijk zullen verhogen.

Allereerst is het heel belangrijk dat de trampoline randkussen bevat. Wanneer de vering niet bedekt is door een randkussen kan het zijn dat een kind komt vast te zitten tussen de veren van de trampoline, terwijl de andere kinderen vrolijk doorspringen. Dit kan zorgen voor ernstige verwondingen. Het lichaamsdeel dat vast zit kan afgekneld worden, maar het kan ook zijn dat er een vinger of een stuk huid tussen de veren terecht komt omdat deze worden uitgerekt en hierna weer terug veren. Kortom, een zorgzame ouder zorgt voor een goed randkussen op de trampoline.

Daarnaast zorgen ingraaf trampolines voor een grote sprong in de veiligheid van de trampoline. Door zacht materiaal rondom de trampoline te plaatsen zal het kind nooit hard terecht komen wanneer hij of zij uit balans raakt. Zorg wel dat er ruim voldoende ruimte is weggegraven onder de trampoline, zodat er geen onverwachte situaties ontstaan waarbij mensen bij het springen plotseling de bodem van de ruimte raken, en hierdoor uit balans raken of zichzelf bezeren.

Een andere optie is het plaatsen van een veiligheidsnet. Dit zal een stuk minder moeite kosten dan het ingraven van de trampoline, maar zal wel het uitzicht bederven. Wanneer je kiest voor een veiligheidsnet, zal het kind waarschijnlijk nog veiliger zijn, maar is de trampoline wel nog hoger, en staat hij zeer waarschijnlijk erg in de weg in de tuin. Mijn persoonlijke voorkeur gaat daarom uit naar de ingraaf trampoline.

 

https://www.trampolines.nl